Alevin - fase ascenso liga provincial

Image

Alevin

fase ascenso liga provincial

O lider visitou na matinal do domingo os alevíns da SD Ribadeo, un partido complicado, ainda que os locais tiñan que gañar para seguir  con opcións de acadar unha das dous primeiras plazas. A SD comezou moi metida no encontra, creando ocasións a balón parado, que fora como mais se sufrira en Vilalba, pero que un gran meta visitante impedía que o balón acabara bicando as mallas.

Pedrosa conseguiu abrir a lata mediada a primeira metade o batir nun mao a mao o porteiro, que nada puido facer, a continuación, Pedrosa volvería repetir, poñendo terra por medio no marcador a favor da SD, pero o Vilalbés despertou e foise arriba en busca dalgun gol que lle derá opcions no partidfo, pero tanto os defensas, como o porteiro  estiveron a moi boa altura, igual que os 3 xogadores mais adiantados, que funcionaron por primeira vez como equipo e presionaban moi ben,canto a saida do balon coma o xogador que tiña o esferico.

Moi bo partido defensivamente, que era o problema que a SD viña tendo nos primeiros enncontros de liga.

Co 2-0 chegouse o tempo de lecer e a SD Ribadeo non baixou os brazos e buscou un terceiro tanto que chegou no minuto 7 tras unha boa xogada entre Pedrosa e Castro que este ultimo remataría para deixar un 3-0 que parecia inalcanzable para os Vilalbeses. Pero non foi asi, estofixo que despertaran e en apenas 7 minutos poñían un 3-2 preocupante para os locais cando faltaban 15 minutos.

A SD sacou a sua casta e non podia deixar que lle remontaran como en xornadas anteriores e volveu  dominar o encontro que parecia sentenciar Pedrosa a 10 minutos do final co seu 3º tanto. e deixaba un 4-2 que non se movería e iso que tanto ribadenses como vilalbeses o intentaron, pero Seijo desbarataba coa sua defensa calquer ocasión.

Non se puido recuperar o gol-average tras perder en Vilalba 5-2, pero deixa un grato sabor nos ribadenses que segen con opcións de acadar as primeiras plazas. Destacar a gran labor de todos os rapaces, e que con isas gañas e un pouco de sorte teran moitas ocións de seguir subindo  posicións.

O domingo as 12:00 reciben o CP Casas, que nestes momentos están situados 3 puntos por encima e que na primeira volta infrinxeron unha dolorosa derrota por 7-1 os ribadenses, que buscaran a sua revancha deportiva